آخرین اخبار سیل| از طغیان رودخانه «کشکان» تا تخلیه ۷ روستای الیگودرز
به گزارش خبرگزاری رسا، ورود سامانه بارشی از غرب کشور و بارش باران و نزول نعمت الهی در برخی از استانهای کشور از جمله لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه، همدان، قزوین و مازندران و ... موجب پدید آمدن شرایط ویژه در این مناطق شده است.
در این گزارش، مروری بر آثار و خسارات این سامانه بارشی که از غرب وارد کشور شده است، میکنیم:
لرستان؛ بنابر آخرین آمار بیشترین میزان بارش در استان لرستان گزارش شده است؛ به طوریکه موج سهمگین بارشها از 48 ساعت گذشته روانه این استان شده و موجب خسارات زیادی در این استان شده است.
پیش بینیهای هواشناسی استان لرستان، از فعال ماندن سامانه بارشی حال حاضر تا پایان امشب خبر میدهد، امواجی که اوج بارش آنها تا غروب امروز است و از نیمههای شب چهارشنبه به تدریج از جنوب غربی استان خارج خواهد شد.
بارش ۹۷ میلیمتری باران در لرستان
بر اساس آخرین آمار هواشناسی، میانگین بارشی برای کل استان ۹۴.۷ میلیمتر طی ۳۹ ساعت گذشته بوده است.
این در حالی است که بارش فوق سنگین ۲۰۰ میلیمتری برای برخی نقاط استان همچون خرمآباد، پلدختر و دلفان پیشبینی شد که در این بین، تا ساعات گذشته بارش باران قدرت خود را به نمایش گذاشته و با نزول ۱۳۰ میلیمتری، رکورد بیشترین میزان بارندگی را به نام نورآباد ثبت کرده است.
بارشهای سیلآسای ساعات گذشته استان، تاکنون منجر به طغیان رودخانهها، آبگرفتگی منازل و معابر، قطعی آب و برق و گاز، ریزش ساختمان، خسارت زدن به اراضی کشاورزی، قطع چندین راه ارتباطی روستایی و شهری، تخریب محورها و پلهای ارتباطی و ریزش و رانش کوه شده است.
نزول ۱۳۰ میلیمتری باران موجب ثبت رکورد بیشترین بارندگی به نام نورآباد شده است
در همین راستا ستاد مدیریت بحران لرستان با اعلام هشدارهایی از مردم درخواست کرده که ضمن تخلیه منازل در نقاط آسیب پذیر، از هرگونه توقف در کنار حاشیه رودخانهها به دلیل حجم بالای بارشها خودداری کنند.
وضعیت نورآباد بحرانی است؛ شهر در محاصره سیل قرار گرفت
بارش ۱۳۰ میلیمتری باران در شهرستان نورآباد، موجب بروز خسارت بسیار به زیرساختهای این شهر شده است، رودخانه سطح شهر طغیان کرده و ضمن ورود به منازل مسکونی و واحدهای تجاری، مردم را در محاصره سیلاب قرار داده است.
بسیاری از راههای روستایی این شهرستان قطع شده و وضعیت را بیش از پیش سخت کرده است، اگرچه گروهی از مردم به نقاط امن منتقل شدهاند، اما به دلیل تداوم بارشها، اوضاع نورآباد و شهروندان محاصره در سیل آن، همچنان بحرانی است.
بر اساس گفتههای حشمت بهمنی فرماندار نورآباد، حجم بارشهای ۴۸ ساعت گذشته این شهرستان، ۴ برابر نزولات فروردین ماه است، از این رو بایستی وضعیت نورآباد و روستاهای تابعه را قرمز و اوضاع بحرانی اعلام شود.
امکانات نورآباد کافی نبوده و بایستی از سوی استانهای معین حمایتهای لازم انجام شود
با تداوم بارشها در ساعات پیشرو و همچنین ادامه یافتن وضعیت بحرانی در نورآباد، قطعا امکانات شهرستان کافی نبوده و بایستی از سوی استانهای معین حمایتهای لازم انجام شود.
طغیان رودخانه «کشکان» و ورود سیلاب به سطح شهر پلدختر
به دلیل حجم بالای بارشها در پلدختر نیز ساکنان بخش غربی این شهرستان به همراه 9 روستای تابعه، منازل خود را ترک کرده و در محلهای امن اسکان داده شدند.
برق پلدختر در ساعاتی از شب گذشته قطع شد و چند راه ارتباطی این شهرستان به شهرها و روستاهای مجاور نیز مسدود شد. با تداوم بارشها در بالادست پلدختر و افزایش دبی رودخانه «کشکان» به ۱۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه، سیلاب در آستانه ورود به شهر قرار گرفته است.
در حال حاضر ظرفیت رودخانه «کشکان» ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه بوده که بر اساس پیشبینیها، این حجم از ظرفیت با افزایش بارندگیها در ساعات آینده به ۴ هزار و ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه خواهد رسید که این موضوع بدون تردید، روانه شدن سیلاب به شهر و منازل مردم را به دنبال خواهد داشت.
انسداد راه ارتباطی ۱۳ روستای معمولان و قطع گاز شهرستان
از معمولان نیز خبر میرسد که حجم بالای بارشها، راه ارتباطی ۱۳ روستای این شهرستان را قطع کرده و مردم برخی مناطق آن در محاصره سیل هستند.
همچنین به دلیل بالاآمدن سطح آب رودخانه «کشکان» و تخریب چهار متر از لوله گاز، معمولان دچار قطعی گاز شد، مشکلی که مسؤولان ذیربط، رفع آن منوط به کاهش سطح آب رودخانه میدانند.
اگرچه برخی اخبار حاکی از قطعی آب این شهر نیز داشت، اما بنا به گفته مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب لرستان، این موضوع شایعه بوده و مردم معمولان به آب شرب دسترسی دارند.
تخلیه ۷ روستای الیگودرز و طغیان «زز»
بارش ۶۸ میلیمتری باران در الیگودرز طی ۳۹ ساعت گذشته، موجب تخلیه ساکنان ۷ روستا از منازل خود شده و ارتباط بسیاری از روستاهای این شهرستان را با مرکز شهر قطع کرده است.
در حال حاضر محور اصلی زز و ماهرو و شولآباد به سپیددشت به دلیل طغیان رودخانه «زز» مسدود شده است، ضمن اینکه محور الیگودرز به زز و ماهرو در محدوده گردنه گلهبادوش نیز به دلیل بارش شدید برف قطع شده است.
بارش اخیر موجب تخلیه ساکنان ۷ روستا از منازل خود شده و ارتباط بسیاری از روستاهای این شهرستان را با مرکز شهر قطع کرده است
به دلیل قرار گرفتن چند روستای الیگودرز در محاصره آب، تأمین آذوقه مناطق صعب العبور این شهرستان توسط نیروهای امدادی در حال انجام است.
بنا بر گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان، اقلام زیستی جهت اسکان اضطراری آسیب دیدگان از جمله روستای «توشک» بخش ذلقی که رانش کرده بود، توسط این جمعیت تحویل مردم داده شد.
قطع راه ارتباطی ۸۹ روستای کوهدشت
به دلیل بارشهای سهمگین ساعات گذشته، در حال حاضر راه ارتباطی ۵۸ روستا با بخش کوهدشت شمالی قطع شده است.
این در حالی است که پل «منار» در بخش کوهنانی نیز دچار آبگرفتگی و تخریب شده و راه ارتباطی ۳۱ روستا را به کوهنانی مسدود کرده است.
بالا آمدن سطح «خرمرود» و احتمال طغیان این رودخانه
تداوم بارشها در مرکز استان نیز موجب بالا آمدن رودخانه سطح شهر شده است، بهگونهای که هر لحظه امکان طغیان «خرمرود» وجود دارد.
میانگین بارشها در خرمآباد تا شامگاه سه شنبه ۷۹ میلیمتر گزارش شده و این در حالی است که بر اساس پیشبینی هواشناسی، این میزان بارندگی تا ۲۰۰ میلیمتر نیز افزایش خواهد داشت.
هر لحظه امکان طغیان «خرمرود» وجود دارد
هم اکنون یه دلیل آبگرفتگی برخی معابر، شاهد جاری شدن سیلاب در سطح شهر هستیم، ضمن اینکه برخی پلهای شهرستان همچون پل جهادگران زیر آب رفته و محو شدهاند.
انسداد چندین راه روستایی شهرستان چگنی
با توجه به طغیان رودخانههای خرمآباد و کشکان، آب شستگی اطراف پلها، تخریب پلهای موقت و ریزش کوه، در برخی نقاط هم اکنون راه ارتباطی شهرهای سراب دوره، ویسیان و روستاهای حیاتالغیب، دلبر سادات، سبزوار، دوآب، ورپل و 11 روستای بخش شاهیوند تا اطلاع ثانوی مسدود است.
وقوع ۱۰۶ مورد ریزش و رانش و تخریب ۷ پل موقت لولهای
به دلیل بارش سیل آسای باران، تاکنون ۷ پل موقت لولهای استان تخریب شده و ۱۰۶ مورد نیز ریزش و رانش در سطح محورهای استان رخ داده است.
بنا به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان، در محور الیگودرز - بزنوید پل لولهای موقت «سه پلان» به طور کامل تخریب شده، در محور الشتر به خرمآباد دستک پل «چشمه سرده» دچار آبشستگی شدید شده که یک لاین از این محور مسدود است، در محور شاهیوند نیز پل «ورپل» دچار آبشستگی خاکریز قبل از پل و انسداد محور شده است.
7 پل موقت لولهای استان تخریب و 106 مورد نیز ریزش و رانش در سطح محورهای استان گزارش شده است
پیش از این نیز به دلیل فراهم نبودن شرایط زیرساختی و البته حجم بالای بارشها، محور قدیمی پلدختر تا پایان فعالیت سامانه بارشی مسدود اعلام شده بود.
راه ارتباطی ۲۵۰ روستای الیگودرز مسدود است
حمید کشکولی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس از خرمآباد اظهار کرد: هماکنون راه ارتباطی ۲۵۰ روستا قطع بوده و با مساعد شدن شرایط جوی کار بازگشایی محورهای روستایی آغاز میشود.
وی عنوان کرد: البته در حوزههای روستایی مشکلی در خصوص قطعی آب، گاز و برق وجود نداشته و روستاییان در این زمینه مشکل خاصی ندارند.
ساکنان ۷ روستای در معرض خطر خانههای خود را ترک کرده و در کمپهای موقت اسکان داده شدهاند
فرماندار الیگودرز خاطرنشان کرد: محور الیگودرز به بخشهای ذلقی و زز و ماهرو همچنان مسدود است، اما محورهای اصلی مواصلاتی این شهرستان به سمت اصفهان و اراک باز بوده و تردد در آنها جریان دارد.
کشکولی با تاکید بر اینکه آغاز بارش برف باعث کولاک شدید در محورها شده است، افزود: با کمبود تجهیزات و ماشینآلات در حوزه راهداری مواجه بوده و در این باره درخواست کمک کردهایم.
وی اظهار کرد: با شروع فعالیت سامانه بارشی ساکنان ۷ روستای در معرض خطر خانههای خود را ترک کرده و در کمپهای موقت اسکان داده شدهاند.
فرماندار الیگودرز بیان کرد: شب گذشته و با آبگرفتگی مناطقی از سطح شهر و ورود آب به تعدادی از منازل مردم، خساراتی به اثاثیه آنها وارد شد.
کشکولی عنوان کرد: ساکنان مناطقی که دچار آبگرفتگی شدند، در کمپهای موقت اسکان داده شدهاند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
خسارت ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومانی سیل به راههای لرستان
خدادا مقبلی امروز در جمع رسانهها اظهار داشت: در پی وقوع سیل راه ارتباطی 243 روستا در لرستان قطع شده است و در مجموع 104 مسیر دچار آبگرفتی هستند.
وی با بیان اینکه همچنین در 258 نقطه در لرستان ریزش و رانش داریم، افزود: برآورد اولیه نشان از خسارت 500 تا 600 میلیارد تومانی سیل به راههای لرستان دارد.
معاون سازمان راهداری کشور گفت: اکیپهای راهداری در منطقه مستقر هستند و ظرف امروز و فردا با امکانات استان بهدنبال بازگشایی هستیم.
وی خاطرنشان کر: عمده مشکل ما مسیر خرمآباد به پلدختر هست که در حاشیه رودخانه کشکان است و کلیه مسیرهای اصلی در استان باز هستند.
مقبلی یادآور شد: حدود 49 اکیپ راهداری شامل 400 نیرو و 288 دستگاه سنگین و نیمه سنگین در استان آمادهباش هستند.
قطع راه ارتباطی ۱۰۰ روستای بخش مرکزی دلفان
مصطفی آوختی بخشدار مرکزی دلفان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دلفان اظهار داشت: هم اکنون بخش مرکزی شهرستان از شرایط بحرانی خارج شده و آب فروکش کرده است.
وی با بیان اینکه در برخی مناطق آبگرفتگی ادامه دارد، افزود: بر اثر بارش شدید باران و طغیان رودخانهها رانش و تخریب پلها را داشتیم.
بخشدار مرکزی دلفان با بیان اینکه راه ارتباطی حدود ۱۰۰ روستای این بخش مسدود شده است، گفت: در تلاش هستیم که از امروز تا فردا ظهر به صورت موقت تردد برقرار شود.
آوختی گفت: در بخش مرکزی حدود ۶ دهنه پل بزرگ و کوچک بین 50 تا 100 درصد تخریب شده و آسیب دیدهاند.
وی یادآورشد: در سیل دیشب خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما تعدادی دام تلف شدند، اما برآورد دقیق خسارات سیل بزودی انجام میشود.
خوزستان؛ استان دیگری که درگیر بارشهای اخیر در غرب کشور شده استان استان خوزستان میباشد.
افزایش ۲.۵ برابری ظرفیت خالی سدهای خوزستان نسبت به سال گذشته
راز ربیعی، معاون طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بامداد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: با تمهیدات اتخاذ شده و مدیریت شرایط، ظرفیت ایمنی ما قبل از بروز سیلاب کنونی در مقایسه با سال گذشته ۲.۵ برابر است.
وی افزود: با توجه به پیشبینیهایی که شده، بارشها را از هفته گذشته رصد کردیم؛ مجموعا ۲ جبهه بارش داشتیم که یکی در ۳۰ بهمن و دیگری نیز در یکم اسفند ماه رخ داد.
ورودیهای استان قابل توجه است
وی افزود: طی برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران در سازمان آب و برق مشخص شد که بارشها برای جبهه اول اندک بود، جبهه دوم نیز رصد شد، ورودی های استان ورودیهای قابل توجهی است، طبق بارندگیهای پیش بینی شده، در بالادست حوزههای آبریز کرخه، دز و کارون به ویژه کرخه و دز بارشهای کم سابقهای داریم.
رابعی با بیان اینکه الگوی بارشی شبیه الگوی فروردین ماه است، میزان و شدت بارشها توسط سازمان هواشناسی بسیار بالا پیش بینی شده است عنوان کرد: این تک واقعه دست کمی از بارشهای قبلی نداشت اما با توجه به تمهیدات اتخاذ شده، ما از ابتدای سال ظرفیت خیلی مناسبی را در پشت سدها ایجاد کرده بودیم، ما تقریبا قبل از این سیلات ۸/۸ میلیارد متر مکعب ظرفیت خالی سدهای مخزنی ما بوده است.
طبق بارندگیهای پیش بینی شده، در بالادست حوزههای آبریز کرخه، دز و کارون به ویژه کرخه و دز بارشهای کم سابقهای خواهیم بود
وی بیان کرد: در سد دز حدود یک میلیارد و ۳۰۰ مترمکعب، در سد کرخه ۲ میلیارد مترمکعب و در سیستم حوزه کارون نزدیک ۴/۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت خالی مخازن است که این ظرفیت، رقم بسیار مناسبی است که ما بتوانیم سیلاب را در پشت این سیلاب ها تسکین بدهیم و ان شالله خروجی های ما افزایش چندانی نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه نگرانی در تکرار این واقعه در اواخر اسفند و اوایل فروردین وجود دارد اظهار کرد: در این شرایط امکان دارد ما مجددا بروز سیلاب را داشته باشیم، بنابراین در این شرایط سیاست ما این است که به مرور حوزه میانی را تخلیه کرده و پس از آن ما بر اساس ظرفیت ایمن پایین دست، اقدام به تخلیه کردن کنیم.
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه شرایط ایمن مان در استان قبل از بروز این سیلاب، ۲.۵ برابر سال گذشته بود گفت: سال گذشته ۳.۰۶ میلیارد مترمکعب حجم خالی مخازن بود، امسال ۸/۸ میلیارد مترمکعب است و این آمادگی ما برای مدیریت سیلاب است.
بارشها در حوزههای میانی تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت
وی ادامه داد: ما در حال حاضر سریعا در تلاش برای تنظیم خروجیها در حد شرایط ایمن پایین دست یعنی کرخه، بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ مترمکعب و دز، بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ مترمکعب هستیم اما سیلاب ایجاد شده، حجم قابل توجهی را در حدود ۳ میلیارد مترمکعب آورد برای سدهای ما داشت و این رقم را کاهش خواهد داد که رقم قابل توجهی است.
رابعی اضافه کرد: این اطمینان را می دهم که لحظه به لحظه شرایط رصد و بارش ها طلاع رسانی می شود، ما امروز بارش های بالای ۱۰۰ میلی متر در برخی نقاط داشتیم و تا چهارشنبه نیز این بارش ها ادامه دارد، بنابراین آمادگی کاملی وجود دارد.
بارشها در حوزههای میانی تا چهارشنبه فعال است
وی خاطرنشان کرد: برای مدیریت سدها از تجارب همکاران در سالهای گذشته استفاده میشود، کارگروه مشورتی نیز از فردا فعال خواهیم کرد و از نظر نخبگان، اساتید دانشگاه و صاحب نظران بهره خواهیم برد.
وی در پایان یادآور شد: بارشها در حوزههای میانی تا چهارشنبه فعال است، مردم این مناطق (حوزه رودهای دز و کرخه) در شرایط بارندگی از نزدیک شدن به رودخانه و نقاط مستعد بروز سیلاب جلوگیری کنند و احتیاطهای لازم را داشته باشند که به کمک هم تلاش کنیم کمترین خسارت به مردم در این شرایط وارد شود.
مسیر خوزستان به چهارمحال و بختیاری مسدود شد
بارش شدید باران در منطقه شیمبار شهرستان اندیکا باعث بالا آمدن تالاب شیمبار و مسدود شدن مسیر اندیکا به چهارمحال و بختیاری شد.
کوروش دهنو رئیس اداره راهداری دقایقی قبل در گفتوگو با خبرنگار فارس در اندیکا اظهار کرد: بارش شدید باران در منطقه شیمبار شهرستان اندیکا باعث بالا آمدن تالاب شیمبار و مسدود شدن مسیر اندیکا به چهارمحال و بختیاری شد.
دهنو افزود: به جهت جلوگیری از خطرات احتمالی این مسیر را تا اطلاع ثانوی مسدود اعلام کردیم و از همه مسافران میخواهیم برای تردد از مسیر دیگری استفاده کنند.
آماده باش ارتش برای مقابله با سیل احتمالی در خوزستان
امیر سرتیپ دوم حمزه بیدادی، فرمانده قرارگاه نیروی زمینی جنوب غرب ارتش با اشاره به احتمال سیل در مناطق شمالی و شمال غربی خوزستان گفت: به یگانهای سرزمینی آن منطقه آماده باش کامل دادیم و دستور همکاری کامل با ستاد بحران به آنها داده شده است.
وی با اشاره به خدمات ارتش به مردم خوزستان و لرستان در سیل اخیر افزود: ما هم از مردم میخواهیم به تذکرات ستاد بحران توجه و برای ارائه خدمات بهتر با مسؤولان مربوطه همکاری کنند.
وی با اشاره به احتمال سیل در مناطق شمالی و شمال غربی خوزستان بیان کرد: به یگانهای سرزمینی آن منطقه آماده باش کامل دادیم و دستور همکاری کامل با ستاد بحران به آنها داده شده است.
چهارمحال و بختیاری؛ استان چهارمحال و بختیاری از مناطقی است که از دیروز درگیر آبگرفتگی و سیلاب در برخی نقاط شهری و روستایی بود و امروز هم در برخی نقاط درگیر آثار بارشهای سیلآسا است
طغیان رودخانههای کوهرنگ در پی بارشهای سیلآسا/ نقاطی از جاده مستعد ریزش است
هوشنگ مصطفوی فرماندار کوهرنگ در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد از طغیان سنگین رودخانههای بازفت، دوآب صمصامی، بیرگان، نعلاشکنان، میانرودان، خسرو آباد و زاینده رود خبر داد و گفت: همه رودخانهها در سطح شهرستان بسیار خروشان و سیلآسا هستند.
بخش عمدهای از مزارع کشاورزی کوهرنگ دچار آسیب جدی شده است
وی با اشاره به بارش ۱۲۰ میلیمتری باران در شهرستان کوهرنگ گفت: متاسفانه بخش عمدهای از مزارع کشاورزی شهرستان دچار آسیب جدی شده است.
فرماندار کوهرنگ با بیان اینکه قریب به ۱۰ روستای شهرستان در معرض خطر قرار گرفتهاند، افزود: دره شیخ عالی، محمودآباد، خویه، دهنو علیا، نعلاشکنان، دزک سرچشمه و ... از جمله این روستاها هستند که پیش از این اهالی این مناطق به مکانهای امن منتقل شدهاند و لذا خسارت جانی نداشتهایم.
مردم فعلا از سفر به شهرستان کوهرنگ پرهیز کنند
وی با اشاره به حضور استاندار در شهرستان کوهرنگ و بازدید از مناطق سیلزده، عنوان کرد: به تمام نیروهای امداد و نجات و نیروهای خدمات اعلام آمادهباش کردهایم تا با ورود بهنگام خود از هرگونه خسارات جانی و مالی پیشگیری کنند.
مصطفوی با بیان اینکه تعدادی از شیلاتهای شهرستان کوهرنگ در معرض خطر قرار گرفتهاند، اظهار داشت: به صورت ویژه دستگاههای سنگین کمکرسان را برای هرنوع کمکرسانی در نقاط مستعد آسیب مستقر کردهایم.
مصطفوی از مردم خواست حتیالامکان تا عصر چهارشنبه از سفر به شهرستان کوهرنگ بپرهیزند و در صورت ضرورت ضمن همراه داشتن لباس گرم در محورهای بازفت، دوآب صمصامی و بیرگان با احتیاط کامل تردد کنند.
خسارت قابل توجه سیلاب به زیرساختهای کوهرنگ
مرتضی زمانپور مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به وصل شدن برق در کوهرنگ، گفت: با توجه به شدت بارش باران و سیلابی شدن رودخانهها خسارات قابل توجهی به زیرساختهای این شهرستان وارد شده است.
وی با بیان اینکه هیچگونه خسارت جانی در کوهرنگ نداشتیم و هماکنون نیز از شدت بارشها کاسته شده است، ادامه داد: تا به این لحظه بیش از 190 میلیمتر بارندگی در این شهرستان داشتهایم و پیشبینی میشود تا ظهر امروز ادامه داشته باشد.
آسیب جدی در جادهها، مزارع کشاورزی و شیلاتها
زمانپور به دنبال بارشهای سیلآسا در کوهرنگ خسارات مالی فراوانی رخ داده است اما از میزان آنها اطلاع دقیقی در دست نیست، افزود: زیرساختها، محورهای مواصلاتی، مسکن روستایی و شهری، مزارع کشاورزی و شیلاتها دچار آسیبهای جدی شده است.
بازسازیها به محض اتمام بارندگی و تخمین خسارات آغاز میشود
وی با اشاره به اینکه همچنان در منطقه مستقر هستیم، عنوان کرد: به محض اتمام بارندگی و تخمین خسارات بازسازیها آغاز میشود و مردم شهرستان کوهرنگ هیچ نگرانی در این خصوص نداشته باشند.
فیلم| وضعیت پل سودجان پس از بارشهای اخیردر این ویدئو ارتفاع بالای آب پس از بارندگی اخیر در شهر سودجان را ملاحظه میکنید.
ایلام؛ استان درگیر بارشهای اخیر ایلام است بطوری که سامانه بارشی ظهر امروز چهارشنبه از ایلام خارج می شود.
مجتبی میهن پرست رئیس گروه پیش بینی هواشناسی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام، تصریح کرد: سامانه بارشی قوی که عصر دوشنبه وارد استان شده به تدریج تا ظهر امروز چهارشنبه تضعیف شده و از استان خارج می شود
وی افزود: به دلیل وزش باد شدید در کشورهای عربی، از بامداد امروز چهارشنبه گرد و غبار چند شهرستان استان ایلام را فرا گرفته است.
میهنپرست با بیان اینکه آسمان استان هماکنون ابری گاهی با بارش پراکنده باران و مه آلود است، اظهار کرد: سامانه بارشی تا عصر روز گذشته به صورت نقطهای بیش از ۱۴۰ میلی متر بارندگی در پی داشتهاست.
قزوین؛ یکی دیگر از استانهای درگیر بارشهای اخیر استان قزوین است که طغیان رودخانه خررود در تاکستان و تلاش برای مهار آنروستای داغلان تاکستان با افزایش حجم بارش شاهد وقوع طغیان رودخانه داغلان بود. ویدئوی زیر گوشهای از تلاشها برای مهار آن است.
برخی رودخانههای استان طغیان کردند/ تاکنون خسارتی نداشتیم
قدرتاله مهدیخانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین در گفتوگو با خبرگزاری فارس از قزوین از طغیان برخی رودخانههای استان قزوین بر اثر بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه از دیروز بارش گستردهای را در سطح استان قزوین داشتیم برخی رودخانههای استان از جمله خررود، حاجی عرب و یالیان در شهرصنعتی سیلابی شدند.
وی افزود: بخش عمدهای از این طغیان رودخانهها مهار شده و در حال حاظر هم در بخشی از منطقه کمالآباد به کوچار در کنار جاده آبگرفتگی داریم. تا به این لحظه خسارتی نداشتهایم و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
مهدیخانی تصریح کرد: در روستای داغلان تصرفاتی در محدوده رودخانه خررود انجام شده و مسیر رودخانه را کور کرده بودند که باعث شده بود آب در زمینهای اطراف پخش شود.
بخش عمدهای از این طغیان رودخانهها مهار شده است
وی افزود: با توجه به اینکه اکثر محورهای فرعی و اصلی در استان برفی و کولاک است، شهروندان از تردد غیرضرور خودداری کرده و در صورت ضرورت نیز امکانات اولیه همچون زنجیر چرخ را به همراه داشته و با عوامل دستگاههای امدادی همکاری کنند.
کرمانشاه؛ یکی دیگر از استانهای درگیر بارشهای اخیر استان کرمانشاه است که تاکنون خسارت جدی از این استان گزارش نشده است.
میانگین بارندگی سیلآسا در کرمانشاه به ۶۷ میلیمتر رسید
شهناز حقپرست کارشناس ادارهکل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: طبق آماری که تا این لحظه از ایستگاهها دریافت کردیم، بیشترین میزان بارندگی سامانه بارش اخیر در شهرستان کنگاور به میزان ۱۱۵.۳ میلیمتر وکمترین قصرشیرین به میزان ۱۳ میلیمتر بوده است.
وی میزان بارندگی سامانه بارشی اخیر در شهرستان کرمانشاه را ۸۳.۴ میلیمتر اعلام کرد و افزود: این میزان در شهرستانهای هرسین ۱۰۵، صحنه ۹۴.۲، اسلامآباد غرب ۹۴.۱، روانسر ۸۳.۱، پاوه ۶۶.۶، جوانرود ۶۴.۸، سنقروکلیایی ۶۰.۶، ثلاثباباجانی ۳۸.۱، گیلانغرب ۳۴.۵ و سرپلذهاب به میزان ۳۱ میلیمتر گزارش شده است.
بیشترین میزان بارندگی سامانه بارش اخیر در شهرستان کنگاور به میزان ۱۱۵.۳ میلیمتر وکمترین قصرشیرین به میزان ۱۳ میلیمتر بوده است
وی افزود: در ادامه فعالیت سامانه بارشی مستقر در جو منطقه، هوای استان امروز ابری به تدریج همراه با کاهش ابر در بعضی ساعات با بارش پراکنده باران بهویژه در نواحی شرقی و جنوب شرق استان و در پارهای از نقاط همراه با مه صبحگاهی خواهد بود.
پنجشنبه شاهد خروج سامانه از منطقه خواهیم بود
کارشناس ادارهکل هواشناسی استان کرمانشاه اضافه کرد: بارش این سامانه در پارهای از نقاط در نواحی سردسیر ممکن است به صورت رگبار برف هم دیده شود.
وی ادامه داد: طی روز پنجشنبه با خروج این سامانه از جو منطقه به استثنای کاهش دمای شبانه و تشکیل مه صبحگاهی در برخی از مناطق پدیده خاصی دیگری را برای سطح استان نخواهیم داشت.
حقپرست تصریح کرد: در روزها جمعه و شنبه مجددا شرایط پایداری بر جو استان حاکم میشود و طی این دور روز هم بازهم پدیده خاصی برای سطح استان پیشبینی نمیکنیم.
وی دمای هوای کرمانشاه طی ۲۴ ساعت گذشته را بین حداقل پنج و حداکثر۱۲ درجه سانتیگراد اعلام کرد و گفت: در این بازده زمانی سومار با بیشنه دمای ۲۱ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرستان کنگاور با کمینه دمای صفر درجه سانتیگراد به عنوان سردترین نقطه استان گزارش و به ثبت رسیده است.
راههای استان کرمانشاه باز و تردد در آنها جریان دارد
محمد حیدری رئیس پلیس راه استان کرمانشاه گفت: هم اکنون همه راه های استان پس از حدود یک روز نیم بارش سنگین باران باز و تردد به شکل روان در آنها جریان دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد بارشهای پراکندهای در برخی محورهای استان از جمله اسلام آبادغرب- حمیل، کنگاور، هرسین و صحنه هستیم که البته در حال تضعیف است.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: روز گذشته به خاطر شدت بارشها روان آبهایی در سطح برخی محورها از جمله کنگاور، هرسین، اسلام آبادغرب، حمیل و پاوه ایجاد شده بود که سبب بروز مشکلاتی حین رانندگی شد.
همدان؛ یکی دیگر از استانهای درگیر بارشهای اخیر استان همدان است که تاکنون خسارت جدی از این استان گزارش نشده است. در اثر بارندگیهای دو روز اخیر سد کلان ملایر سرریز شد.
باران سیلآسا در همدان/ بحران نداشتیم
طی ۲۴ ساعت گذشته بارش سیلآسا همدان را فراگرفته است، بارشهایی که خسارتهای سنگینی وارد نکرده، البته برخی از نقاط درگیر آبگرفتگی شدید شده است.
ستاد مدیریت بحران استان طی اطلاعیهای به مردم هشدارهای لازم در زمینه احتمال آبگرفتگی و سیل به تمام شهروندان داده و تأکید شده ساکنان خانههای غیرمستحکم روستایی و ساخت وسازهای غیرمجاز حریم رودخانهها نسبت به تخلیه وسایل خود از این اماکن اقدام کنند.
رودخانه گاماسیاب طغیان کرده اما تاکنون خسارتی به واحدهای مسکونی در آن منطقه وارد نشده است
تاکنون با وجود بارندگی شدید هیچ محوری به غیر از محور گنجنامه - تویسرکان به علت صعبالعبور بودن در سطح استان مسدود نشده و تردد در محورهای مواصلاتی همدان به صورت روان در جریان است.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان نیز اظهار کرد: بر اثر بارشهای ۲۴ ساعت گذشته خسارتهای جزیی اعم از تخریب چند انبار علوفه و اصطبل در شهرستانهای مختلف گزارش شده است.
علیمردان طالبی با بیان اینکه آبگرفتگی جزیی نیز در سطح شهر ایجاد شده بود که رفع شده است، افزود: رودخانه گاماسیاب در شهرستان نهاوند طغیان کرده اما تاکنون خسارتی به واحدهای مسکونی در آن منطقه وارد نشده است.
سد کلان ملایر سرریز کرد
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه طی بارندگی دو روز گذشته در شهرستان همدان به میزان ۹۶ میلیمتر بارش باران و برف ثبت شده است، اظهار کرد: در پی بارندگیهای دو روز اخیر سد کلان ملایر سرریز کرد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۸۳ میلیمتر بارندگی در سطح استان داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان با بیان اینکه سد اکباتان نیز ذخیره خوبی دارد گفت: این سد نزدیک به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب ذخیره آب دارد که به میزان ۵۰ درصد پر است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ورودی آب به سد اکباتان برابر با ۱۵ متر مکعب در ثانیه است، از سرریز شدن سد کلان ملایر خبر داد و گفت: در حال حاضر ذخیره این سد به ۴۶ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب رسیده و ورودی آب به آن نیز برابر با ۸۷ هزار لیتر در ثانیه است.
ستوده ادامه داد: هم اکنون سرریز سد کلان به میزان ۲۰ هزار لیتر در ثانیه است که ۱۰ هزار لیتر در ثانیه هم از دریچه تحتانی در حال خروج از سد است.
وی با بیان اینکه در شهرستان ملایر نیز طی دو روز گذشته ۱۰۷ میلیمتر بارندگی به ثبت رسید تاکید کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر مردم از تردد، توقف و اسکان در حاشیه رودخانه و مسیلها، سدها، تاسیسات آبی، تغذیههای مصنوعی و بندهای ذخیره آب بپرهیزند.
شاهد ریزش سنگ در محورهای مازندران هستیم که تاکید مسئولان استانی بر پرهیز از سفرهای غیرضروری به این استان است
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان همدان افزود: از آن جا که حاشیه رودخانه مسیلها، سدها و تاسیسات آبی به شدت سست است از تردد در این مکانها جدا خودداری شود.
مازندران؛ در این میان استان مازندران با بارش سنگین برف و کولاک همراه بوده است. باتوجه به شرایط جوی شاهد ریزش سنگ در محورهای استان هستیم که تاکید مسئولان استانی بر پرهیز از سفرهای غیرضروری به این استان است.
ادامه انسداد محور کندوان/ تردد در تمام محورهای شمال تنها با زنجیرچرخ
علی رمضانزاده جانشین رئیس پلیس راه مازندران گفت: محور کندوان که از ساعت ۱۸ روز گذشته مسدود شده بود همچنان مسدود است.
وی با بیان اینکه محور کندوان که بهدلیل بارش سنگین برف و کولاک، فقدان ایمنی و احتمال سقوط بهمن از ساعت ۱۸ روز گذشته مسدود شده بود همچنان مسدود است، تصریح کرد: همچنین محدودیت انسداد شبانه محور هراز نیز به پایان رسید و بازگشایی شده است.
رمضانزاده اضافه کرد: باتوجه به بارش برف و لغزنده بودن سطح راهها تردد در محورهای هراز، سوادکوه و کیاسر استان به سختی و تنها با زنجیرچرخ امکانپذیر است.
امشب؛ خروج سامانه بارشی از آسمان مازندران
اسدی معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی مازندران با بیان اینکه امشب این سامانه بهتدریج از آسمان مازندران خارج خواهد شد و از فردا جو پایداری در آسمان استان حاکم میشود، بیان کرد: با توجه به کاهش ابرناکی امشب هوای سردی خواهیم داشت که ارتفاعات یخبندان است.
وی ادامه داد: از فردا تا روز شنبه جو نسبتا پایداری در آسمان مازندران حاکم است و دمای هوا نیز افزایش مییابد.